سرچ کنسول گوگل چیست ؟ آموزش گوگل وبمستر تولز سئو سایت

کنسول جستجوی گوگل چیست و چه کاربردی دارد؟

“سرچ کنسول گوگل” یا گوگل وب مستر تولز (google webmaster tools) یکی از ابزارهای ارائه شده توسط شرکت گوگل است که از آن میتوان برای مدیریت وب سایت ها و رفع مشکلات احتمالی آنها استفاده کرد . با استفاده از این ابزار میتوان وب سایت های خود را در موتور جستجو گوگل مدیریت کرده و از آمار دقیق و اطلاعات مهم مربوط به سرچ جستجو گوگل که در ورودی گوگل سایت تاثیر گذار است ، اطلاعات کسب کنیم .

همیشه اولین کاری که پس از طراحی سایت و اتمام روند توسعه آن نیاز است که انجام داده شود ، ثبت سایت در گوگل وب مستر تولز است . ثبت سایت در کنسول گوگل باعث شناسایی سریع سایت توسط ربات های گوگل شده و باعث افزایش سئو سایت میگردد . همچنین درصورتی که در هر زمان مشکل جدی در سئو سایت به وجود بیاید با استفاده از گوگل سرچ کنسول میتوان این مشکل را شناسایی و آن را سریعا رفع کرد .

 

چگونه سایت خود را در گوگل وب مستر تولز ثبت کنیم ؟

پس از آنکه روند طراحی و تولید محتوا سایت به اتمام رسید و سایت مورد نظر آماده دریافت رنک گوگل شد ، با جستجوی عبارت “google webmaster tools” وارد سرچ کنسول گوگل میشوید . برای ورود به سرچ کنسول گوگل باید قبلا با استفاده از آدرس Gmail در اکانت گوگل خود وارد شده باشید .

سپس برای اضافه کردن سایت با استفاده از گزینه add property آدرس دقیق سایت خود را (مثلا behtarinseo.ir) وارد کرده و بر روی گزینه continue کلیک نمایید . برای وریفای کردن و تایید سایت روش های مختلفی وجود دارد مثل اضافه کردن متا تگ به سورس سایت یا آپلود کردن فایل در هاست سایت که با استفاده از یکی از این روش ها میتوانید وب سایت خود را تایید نمایید .

 

آموزش تنظیمات گوگل وب مستر تولز

پس از گذشت زمان حدود یک هفته بعد از ثبت سایت در گوگل وب مستر تولز ، با وارد شدن به کنسول گوگل اطلاعاتی از وب سایت ثبت شده در بخش های مختلف به شما نمایش داده خواهد شد .

در بخش اول که در تصویر بالا مشخص است ، در زبانه overview اطلاعات کلی از آمار و پیام های مهمی که ممکن است توسط گوگل برای وب سایت شما ارسال شده باشد نمایش داده میشود.

در زبانه Performance که مهم ترین بخش گوگل وب مستر نیز میباشد ، آمار ورودی گوگل سایت در بازه های زمانی مختلف قرار دارد .

در این بخش Total Clicks نشان دهنده میزان ورودی گوگل سایت که تعداد کاربرانی است که از طریق جستجو در گوگل وارد صفحات مختلف سایت شده اند . Total Impressions نشان دهنده تعداد دفعاتی است که وب سایت شما از طریق جستجو در نتایج گوگل دیده شده است . Average CTR میانگین تعداد دفعات است که کاربران پس از جستجو و دیدن وب سایت شما بر روی آن کلیک کرده و از آن بازدید کرده اند . Average Position نیز میانگین رتبه کلمات کلیدی شناخته شده در گوگل برای وب سایت شما است .

همچنین میتوان در این بخش با استفاده از گزینه های مختلف مثل دریافت کوئری و مشخص کردن کلمه کلیدی اطلاعات و آمار دقیق مرتبط با آن کلمه را استخراج کرد . با استفاده از گزینه Export نیز میتوانید کل آمار مرتبط با ورودی گوگل سایت را با استفاده از روش های مختلف مثل دریافت در فایل excel و دانلود کنید .

 

آخرین زبانه در بخش اول مربوط به زبانه URL Inspection میباشد . با استفاده از این گزینه میتوانید آدرس صفحه دقیقی از وب سایت خود را برای گوگل فرستاده و آمار مرتبط با آن را دریافت کنید . به عنوان مثال درصورتی که صفحه و آدرس مورد نظر در نتایج گوگل وجود نداشته باشد در این بخش پیغام قرمز ظاهر شده و با استفاده از گزینه Requast Indexing میتوانید صفحه مورد نظر را به صورت دستی در موتور جستجوی گوگل ثبت و ایندکس کنید .

 

در بخش دوم که اطلاعات و تنظیمات مربوط به Index صفحات سایت میباشد . اولین زبانه در این بخش Coverage اطلاعات کلی مربوط به کلیه آدرس ها و صفحات تولید شده توسط کدنویسی سایت میباشد که گوگل آنها را شناسایی میکند . همچنین درصورت حذف شدن صفحه و آدرس خاصی از سایت که قبلا توسط گوگل شناسایی شده است ، اطلاعات مربوط به آن مثل خطاهای 404 و دیگر خطاهای مربوط به ایندکس گوگل سایت را در این بخش میتوان شناسایی و رفع نمود.

 

زبانه دوم در این بخش sitemap مربوط به ثبت نقشه سایت در گوگل است که با استفاده از sitemap.xml میتوان کلیه مطالب و صفحات سایت را به گوگل شناسایی کرد که نیاز به ایندکس کردن دستی و جدا جدای هر مورد نباشد .

 

زبانه سوم در این بخش Removals ، که با استفاده از آن میتوان آدرس های خاص یا صفحاتی که قصد نداریم در موتور جستجوی گوگل باشند یا نیازمند حذف سریع یک صفحه و آدرس از موتور جستجو گوگل هستیم با این ابزار امکان حذف سریع یک صفحه یا صفحاتی از ایندکس گوگل وجود دارد .

 

بخش سوم Enhancements در کنسول جستجوی گوگل مربوط به ظاهر وب سایت در نتایج جستجو و میزان ریسپانسیو بودن سایت در جستجو سرچ موبایل میباشد . اطلاعات مربوط به این بخش مربوط به طراحان سایت ، سئوکاران و وب مسترهای حرفه ای میباشد . درصورتی که در هر کدوم از زبانه های این بخش خطایی رخ دهد میتوانید خطای ایجاد شده را شناسایی و برای رفع خطا گزارش آن را به طراح سایت یا مدیر سئو وب سایت خود اطلاع دهید .

 

بخش چهارم در گوگل وب مستر تولز با نام Security & Manual Actions ابزاری است برای اطلاع رسانی از موضوعات بسیار مهم که ممکن است در طول زمان برای یک وب سایت پیش بیاید . این بخش یکی از مهم ترین بخش های گوگل سرچ کنسول میباشد و دلیل اصلی ثبت یک سایت در کنسول جستجوی گوگل مربوط به اطلاع رسانی های این بخش است . در بخش Manual Action اطلاع رسانی های مربوط به پنالتی شدن سایت و یا هک شدن سایت و وجود تروجان هایی که منجر به از بین رفتن تدریجی سایت و اطلاعات آن میشود در این بخش به مدیر سایت اطلاع داده میشود . بخش Security issues نیز اطلاع رسانی های امینیتی و مشکلاتی که از میزان جدیت و آسیب کمتری برخوردار هستند اطلاع رسانی میشود .

 

در بخش پنجم دو زبانه مهم وجود دارد : قسمت International Targeting ابزاری است که با استفاده از آن میتوان مشخص کرد که هدف سایت دقیقا کاربران مربوط به کدوم کشور و ناحیه است . در دامنه های مربوط به کشور های خاص مثل ir این بخش به صورت پیشفرض بر روی ایران تنظیم شده است و غیر قابل تغییر است .

زمانه مهم بعدی در این بخش Messages لیست تمام پیام های مهمی است که توسط گوگل برای وب سایت ارسال میشود . این پیام ها میتواند نوتیفیکشن های خاص مثل تغییرات جدید در آپدیت های جدید الگوریتم های گوگل بوده یا پیام های ویژه ای که برای بهبود عملکرد سایت و سئو ارسال میشود .

 

بخش انتهایی دارای یک زبانه بسیار مهم برای سئو سایت است که آن بخش Links میباشد که در واقع نشان دهنده تمامی بک لینک های شناخته توسط گوگل میباشد .

در این قسمت External links نشان دهنده تعداد صفحات بک لینک سایت بوده ، Top linked pages آدرس آن صفحات سایت میباشد که دارای بیشترین میزان بک لینک هستند ، Top linking sites آدرس های بک لینک بر اساس بیشترین تعداد صفحات بک لینک ارسال شده مرتب شده اند ، Top linking text انچر تکست یا همان کلمه کلیدی هایی است که برای ساخت بک لینک استفاده شده است ، Internal links نیز مربوط به لینک های داخلی صفحات سایت است که در داخل خود سایت بر اساس اصول سئو داخلی ایجاد شده اند .

 

با استفاده از زبانه Settings میتوان لیست کاربرانی که در حال حاضر به تنظیمات گوگل وب مستر سایت دسترسی دارند را ازین بخش مشاهده کرده و به کاربری دسترسی داده و یا فردی را از لیست افراد دارای دسترسی به تنظیمات گوگل وب مستر تولز هستند حذف نماییم . دسترسی کاربرانی که در این قسمت ثبت شده اند درصورتی که به صورت Owener و یا Full تنظیم شده باشند قادر به اعمال تغییرات کلی در سایت بوده و حتی میتوانند وب سایت شما را از داخل نتایج گوگل حذف نمایند که این اعمال میتواند سئو وب سایت را نابود نمیاد .

 

You May Also Like

About the Author: ins2012

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *